Torna a Comunalitats

Comunalitat de Manresa

Vista panoràmica des del barri de La Balconada a Manresa
Breu descripció

Amb més de 30.000 residents, els vuit barris que conformen la Comunalitat de Manresa concentren la major part d’iniciatives comunitàries i de suport mutu que hi ha a la ciutat. Es tracta de barris que han patit molt - i encara ho estant fent- per les crisis, però també, on més està arrelant la certesa que, per donar resposta a les necessitats de les persones, cal fer-ho de forma col·lectiva, des les economies comunitàries.

En aquests barris del centre i ponent de la ciutat trobem xarxes de suport mutu i grups veïnals que s’autoorganitzen per tenir cura de les persones del seu voltant. També, pràctiques econòmiques amb mirada comunitària, que consideren la comunitat com la millor gestora per tenir cura dels recursos compartits i la única que permet accedir de manera recíproca i gratuïta a aquests béns.

Des de la Comunalitat de Manresa treballem per enfortir tota aquesta xarxa socio-econòmica de proximitat que ja trobem a la nostra ciutat, però també, impulsar noves iniciatives des de l’economia informal del suport mutu i la intercooperació, entre el teixit veïnal, comercial i d’altres projectes col·lectius. 

Què treballem?

Acció climàtica   
Fem difusió i sensibilització dels impactes del model energètic i la possibilitat d’altres models de gestió comunitària, les seves oportunitats i límits.

Comunalització de recursos  
Acompanyem processos de gestió comunitària d'espais i recursos per a la ciutat.

Cures  
Donem suport i reforcem els processos d’autoorganització de col·lectius vinculats a les cures. També diagnostiquem i visibilitzem  les seves condicions de treball.   

Ocupació 
Acompanyem en la intercooperació i inserció laboral sota una dimensió comunitària.    

Sobirania alimentària 
Reforcem, creem i enxarxem iniciatives de suport mutu en l'àmbit agroalimentari.   
 

Qui som

L’Arada Creativitat Social

Cooperativa de treball i d’iniciativa social dedicada a la promoció social i comunitària de col·lectius, territoris, pobles i barris, acompanyant espais de creativitat i acció col·lectiva.

Sudergintza Koop

Cooperativa de treball feminista per a la recerca i l’acció social orientada a la igualtat, la pau, la diversitat i la convivència

Associació l’Era

Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la divulgació i promoció de la producció ecològica i l’agroecologia.

Senders Vius

Cooperativa d’inserció laboral en l’àmbit de la gestió agropaisatgística.

La Clara Comunicació

Cooperativa especialitzada en comunicació ètica i social, especialment dedicada als sectors de la cultura, el medi ambient i l’acció social.

Agenda

Les sessions, que s’han adaptat per abordar problemes comuns d’aquestes professionals com el mal d’esquena, la tensió muscular i la fatiga mental, tindran lloc els pròxims 22 de juny, 6 de juliol,

-