Torna a Comunalitats

Comunalitat de Manresa

Breu descripció

Per enfortir la xarxa socioeconòmica de proximitat que ja trobem a la nostra ciutat, però també, impulsar noves iniciatives des de l’economia informal del suport mutu i la intercooperació, entre el teixit veïnal, comercial i d'altres projectes i col·lectius.

Què treballem?

Cures

Cures, Suport i reforç als processos d’autoorganització de les professionals de les cures, diagnòstic i visibilització de les seves condicions de treball. Impuls de les iniciatives d’associació laboral de les treballadores de la llar i de les cures. Suport a les necessitats de les xarxes d’acció veïnal i comunitària. Foment de grups d’ajuda mútua veïnals a la gent gran sola i contra l’aïllament. Foment d’ajuda mútua de salut, salut mental, criança, lleure i altres.

Sobirania alimentària: Agroecologia

Iniciatives d’intercooperació entre horts socials i comunitaris de la Comunalitat, Reforç de béns comuns urbans i projectes d’ajuda mútua en l’àmbit de l’agroecologia i la sobirania alimentària. Consolidació de cooperatives i grups de consum, moneda social i altres iniciatives d’intercanvi no monetari.

Sobirania energètica: Acció climàtica

Difusió d’iniciatives per la transició ecosocial des de l'àmbit comunal i comunitari, i des del coneixement de les comunitats energètiques.

Comerç de proximitat

Fomentar la intercooperació entre comerciants i amb el veïnat. Afavorir l’ampliació del teixit comercial organitzat

Cultura

Intercooperació entre professionals de la cultura i les arts. Reforç i impuls d’iniciatives culturals comunitàries.

Espais comuns i participació. Comunalització de recursos

Intercooperació per la comunalització de recursos i serveis entre empreses de l’ESS, autònoms, artesans i productors locals.

Activisme i autoorganització: gestió cívica i moviment veïnal

Suport a les entitats veïnals de la comunalitat. Suport a espais d’autogestió comunitària i veïnal.

Qui som

L’Arada Creativitat Social

Cooperativa de treball i d’iniciativa social dedicada a la promoció social i comunitària de col·lectius, territoris, pobles i barris, acompanyant espais de creativitat i acció col·lectiva.

Sudergintza Koop

Cooperativa de treball feminista per a la recerca i l’acció social orientada a la igualtat, la pau, la diversitat i la convivència

Associació l’Era

Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la divulgació i promoció de la producció ecològica i l’agroecologia.

Senders Vius

Cooperativa d’inserció laboral en l’àmbit de la gestió agropaisatgística.

La Clara Comunicació

Cooperativa especialitzada en comunicació ètica i social, especialment dedicada als sectors de la cultura, el medi ambient i l’acció social.

Agenda