Torna a Comunalitats

Fòrum dels Barris

fórum dels barris, comunalitat de tarragona, tarragona, La Teulada
Breu descripció

El Fòrum dels Barris, la comunalitat de Tarragona és un programa públic que té per objectiu impulsar la creació de projectes d'ajuda mútua i d'economia social i solidària que resolguin necessitats de la ciutat i dels ciutadans, de la mà del teixit veïnal i associatiu, del comerç local i de les xarxes de suport mutu als barris de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, la part alta i la part baixa, inicialment.

Al Fòrum dels Barris hi trobareu formació, l'assessorament, la mentoria, la dinamització, la gestió econòmica, i una infinitat d'accions enfocades a protegir i potenciar l'economia del bé comú de la ciutat des de la intercooperació entre els diferents agents urbans de la ciutat.

Què treballem?

Comerç de proximitat + Sobirania alimentària: Comerç local i consum conscient

Fem créixer els mercats de proximitat i els de carrer. Dinamitzem i reactivem les associacions de comerciants dels barris, apropem l’agroecologia i la consciència ecològica al comerç i potenciem les xarxes i els grups de consum existents.

Cures + Drets de ciutadania: Treball digne i feminismes

Apostem per la millora de les condicions laborals de les persones que desenvolupen feines precaritzades, com les de l’àmbit de les cures, la cultura i l’acció social i comunitària, especialment les de les persones migrades, les dones i les persones joves.

Esport + Cultura: Esport i cultura com a eines comunals

Capacitem entitats esportives i culturals perquè pugui millorar el seu impacte comunitari. Apoderem la ciutadania i generem compromís col·lectiu, vincle i sentiment de pertinença.

Espais comuns i participació: Dret a la ciutat, ciutat amable i cures

Treballem per aconseguir espais més segurs per la convivència i per aportar opcions d’urbanisme feminista i de transport públic/comunitari que faciliti les connexions entre els barris. Espai de participació ciutadana intergeneracional i inclusiva. Creació de xarxes ciutadanes de suport mutu.

Qui som

La TeuladaExperta en Economia Social i Solidària . Associació de 2n nivell creada a Tarragona per fomentar l'economia social i solidària a la ciutat, facilitar la intercooperació i la creació de xarxes i resoldre necessitats comunes de les entitats de l’ESS. 

Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau - Experta en dinamització comunitària a través de la cultura popular. Entitat cultural creada per fer castells. Orgulloses de promoure la cultura catalana a través del treball en equip, l’ajuda mútua, l’afany de superació i l’esperit solidari tan vinculat al món casteller.  

Associació de veïns i veïnes de Sant Salvador   - Associació veïnal creada al barri de Sant Salvador amb l’objectiu de dinamitzar-lo i articular espais d’activisme popular. 

Associació de veïns La Unió (de Sant Pere i Sant Pau) - Associació veïnal creada al barri de Sant Pere i Sant Pau amb l’objectiu de dinamitzar-lo i articular espais d’activisme popular. 

Xarxa de comerciants del Fòrum (Part Alta) - experta en dinamització del comerç local. És una agrupació de comerciants informal que s’agrupen per dinamitzar la Part Alta de Tarragona. Volen donar vida als carrers per afavorir la relació entre ciutadania i comerços, la viabilitat econòmica dels projectes productius i la convivència a la zona. 

GamLab - Cooperativa de treball nascuda a Tarragona, acompanyada per l’Ateneu CoopCamp, especialitzada en ludificar espais d’ensenyament i aprenentatge en totes les etapes de la vida, dins de l’àmbit formal i informal. 

Associació Quilòmetre Zero - Associació que treballa des de la mentoria social per activar espais de suport mutu.   

Associació Ariadna - Associació sociocultural que neix a Tarragona amb l’objectiu de revelar la creativitat i l’esperit crític de la ciutadania, especialment del jovent, a través de la intervenció artística comunitària.  

Associació Ment i Salut La Muralla - Associació que treballa per la inserció sòcio-comunitària de les persones amb problemes de salut mental de Tarragona i de les seves famílies, lluitant contra l’estigma i normalitzant els problemes de salut mental. 

Tornavís Teatre - És un grup de teatre jove actiu dins la cultura teatral de Tarragona formant part de molts dels moviments culturals i populars que se celebren. Amb les seves obres han reflexionat sobre temes  com la memòria històrica, la dreta espanyola, la llibertat d’expressió el paper dels mitjans de comunicació en conflictes bèl·lics, el gènere, etc.

Agenda