Torna a Comunalitats

Comunalitat de Calafell

Breu descripció

A Calafell, l’objectiu és posar en comú el coneixement i els recursos de les entitats, l’ajuntament, les organitzacions i les persones del municipi, per aconseguir millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania, creant serveis i potenciant projectes d’ajuda mútua,  posant en valor la feina artesanal, del camp i del mar, així com el patrimoni històric i els béns comuns urbans, promovent el consum responsable i de proximitat dels béns i serveis del propi municipi.

Què treballem?

Sobirania alimentària

Amb l’objectiu de potenciar l’economia interna de la comunalitat.

Cures

Per potenciar la connexió entre les persones que formen part de la comunalitat, mitjançant la posada en marxa de xarxes de suport a les persones grans (Projecte Ràdars, Projecte Teràpies complementàries, Projecte manteniment físic), impulsar el Banc del Temps, potenciar el voluntariat social en les entitats i projectes d’atenció a la persona.

Ocupabilitat i inserció laboral de les persones de la comunalitat 

Amb l’objectiu que les empreses locals contractin persones treballadores del municipi, mitjançant l’encaix entre les necessitats empresarials i la població activa en recerca de feina i suport a l’emprenedoria en l’àmbit de l’economia social.

Comerç de proximitat

Posa en valor els productes i serveis de Calafell, dona a conèixer els serveis dels productors, empreses i professionals de la comunalitat, crear nous espais d’exposició i venda, amb l’objectiu d’incrementar el consum i la prestació de serveis interns de la comunalitat.

Cultura i patrimoni

Per potenciar la connexió entre les persones que formen part de la comunalitat, millorar el sentiment de pertinença i l’orgull de formar part del projecte social i econòmic de Calafell, donar a conèixer el patrimoni material/immaterial de Calafell i impulsar el gaudiment de la cultura i el patrimoni entre els col·lectius de persones grans, persones nouvingudes i persones a l’atur.

Espais comuns i participació 

Per potenciar la connexió entre entitats, empreses i administracions, amb un model de gestió compartida que permeti crear confiança, compartir recursos i establir sinergies que afavoreixin a tothom. Espai públic, per potenciar la connexió entre les persones que formen part de la comunalitat  mitjançant espais físics i virtuals d’intercanvi i suport.

Qui som

El comité activador de la Comunalitat de Calafell són la Fundació Santa Teresa, l’Associació El Patí Català, la Cooperativa Agrícola de Calafell, l’Ajuntament de Calafell que, juntament amb d’altres entitats participants, estan posant en marxa diferents projectes alineats Les entitats participants són l'Ajuntament, que s'ha implicat des del primer moment en el desenvolupament del projecte, i seran diverses les regidories i els serveis municipals que s'impliquin en els diferents projectes a desenvolupar (Treball, Serveis Socials, Turisme, Esports, Urbanisme, Cultura,...). També comptem amb el suport inicial, com entitats participants, de l'Associació fotogràfica Enfoca, de l'Associació d'Amics del Patrimoni de Calafell, de l'Associació d'Amics del Reiki i de l'Associació Porta de Fusta, totes elles conegudes i amb una àmplia història dins del municipi.

Agenda