Trobada | Creem espais per la sobirania alimentària
Espai de trobada entre entitats i pràctiques de sobirania alimentària, com són les cuines i/o menjadors comunitaris, dispers en 3 llocs del territori: Lleida, Girona i Reus sud. Hi esteu totes convidades!
TROBADA A REUS SUD, 19/11 de 18h a 19h30 (Centre Cívic Mas Abelló)
En el marc de la Comunalitat Reus Sud, s'ha detectat la necessitat de generar infraestructures i espais per abordar el dret dels pobles d'alimentar un món més sa i sostenible des de diferents baules del sistema alimentari; i tenint en compte una ciutat amb un gran pes del consum, s'estan acompanyant entitats del territori a impulsar un equipament agroalimentari col·lectiu on s'hi desenvolupin diferents activitats que s’aterrin des de l’economia social i solidària: un obrador compartit, un espai de formació i sensibilització per l’aprofitament alimentari, una cuina comunitària i un menjador social.
Per conèixer d’aprop què és un espai agroalimentari col·lectiu, convidem diferents experiències que ens expliquin els reptes i oportunitats que s’han trobat a l’engegar els seus projectes. Parlem d’exemples de cuines comunitàries que desenvolupen la seva activitat des de diferents estratègies comunitàries amb l’objectiu principal de garantir l’accés a una alimentació sana i diversa.
Està destinada a la població en general però sobretot a entitats i agents del territori que estiguin interessades en participar-hi.
- Experiències convidades:
· Cuina comunitària Sant Antoni (BCN)
· Cuina de Barri del Prat
· Menjador Solidari Gregal (Besòs)
TROBADA A GIRONA, 20/11 de 18h30 a 20h (Centre Cívic de Santa Eugènia)
En el context del Fotogüell volem fer una xerrada sobre béns comuns i xarxes d’ajuda mútua.
Aprofitant el relat que es fa durant el transcurs del Fotogüell, volem fer una xerrada sobre experiències de cuines comunitàries ja consolidades en diferents punts del territori.
L’objectiu de la xerrada és apropar a les veïnes del barri de Santa Eugènia (posant èmfasi a les entitats interessades i a les pròpies persones que estan tirant endavant el projecte de Cuina Comunitària acompanyada des de la Counalitat del Güell). En aquest sentit és important apropar experiències on participen més de 100 persones, amb treballadores contractades, com a font d’inspiració pel nostre propi projecte.
Amb l’interès d’arribar a més gent, es farà una presentació dels diferents projectes de cuina que hi ha al barri de Santa Eugènia, i els objectius que persegueixen.
- Experiències convidades:
· Cuina de Barri del Prat
· Associació Foodtopia
TROBADA A LLEIDA, 20/11 de 18h30 a 20h (Centre Cívic de La Mariola)
Aprofitant l'ampliació de la xarxa de salut per treballar al voltant del Dret a l'Alimentació, pretenem reflexionar i apropar diferents iniciatives alimentàries col·laboratives amb la finalitat de crear debat sobre la importància de crear espais per la sobirania alimentària des de la comunitat i com les aliances públic-comunitàries fan de facilitadors.
També portant iniciatives d'arreu del territori per a que serveixi com a exemple, llavor i empoderament per desenvolupar també a Lleida (La Mariola) un espai de restauració comunitària.
La xerrada és oberta a entitats, equips tècnics i persones interessades en la temàtica. Comptarem amb al tancament amb un petit tast saludable i sostenible.
- Experiències convidades:
· Cuina de Barri del Prat
· Associació Foodtopia
· Comunalitat del Güell