Torna a Comunalitats

Comunalitat del Güell

Comunalitat del Güell
Breu descripció

Projectes de cooperació i ajuda mútua dels barris de Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert del Pla de Girona.

Què treballem?

Treballem per impulsar economies basades en les persones i els vincles comunitaris, potenciant els béns comuns i l’ajuda mútua.

Oferim serveis d’acompanyament, formació, consultoria i recerca aplicada i accions de sensibilització. Els projectes que impulsem giren al voltant de tres eixos

EIXOS DE TREBALL:

Patrimoni, béns comuns i Economia Social i Solidària

Sota aquest epígraf incloem els projectes que treballen per fer valdre els béns comuns del territori. Atesa la relació existent entre comuns i l’ESS, també incloem aquells projectes a través dels quals donem sortida i visibilitat a pràctiques i iniciatives de l’ESS.

Autoorganització per la vida i la salut

Incloem sota aquest paraigua el treball que promovem per l’enxarxament, enfortiment i creació de pràctiques d’autoorganització i provisió de necessitats com l’alimentació o la salut.

Autodefensa de drets

L'autodefensa de drets inclou totes les eines que compartim per fer-nos més fortes, com formacions, xerrades o tallers per tenir autonomia i coneixement col·lectiu per crear noves eines o trencar l’aïllament davant situacions abusives en l'accés a drets.

Qui som

La Comunalitat del Güell és un espai format per entitats, veïns/es i iniciatives dels barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de la ciutat de Girona.

Actualment, el comité activador de la Comunalitat està conformat per:

Associació de Veïns de Santa Eugènia de Ter

És l’associació de veïns del barri de Santa Eugènia. Té diferents àmbits de treball i promou diferents iniciatives per la millora de la vida al barri. avstaeugeniadeter.cat

Fundació SERGI
La Fundació SERGI (Servei Gironí de pedagogia social) és una entitat privada sense ànim de lucre que realitza acció social a les comarques gironines des de fa 45 anys. Treballa per a una societat inclusiva a partir de l’acompanyament a les persones, la defensa dels drets, la pedagogia i el treball comunitari. fundaciosergi.org

ASOCOLGI
És una organització sense ànim de lucre. Promou la participació i la integració sociocultural de la comunitat Colombiana. Per aconseguir-ho, l'associació es planteja donar assessorament i assistència a les persones acabades d'arribar, fomentar espais de participació i sensibilització en drets humans, ensenyar les tradicions a través d'activitats (dansa, música, documentals, xerrades, tallers, etc.) i desenvolupar i executar plans d'educació intercultural. asocolgi.org

Som Habitat SCCL
És una cooperativa que ofereix estratègies integrals d’hàbitat, a través de l’arquitectura, l’urbanisme, l'enginyeria, la gestió i economia, l’antropologia i sociologia.  Abraçant tot el procés creatiu, participatiu, projectual i constructiu relacionat amb l'hàbitat. somhabitat.cat

Imagina't Cooperativa
Cooperativa especialitzada en la formació i orientació. Dissenyen i faciliten accions formatives de millora competencial, formació contínua i ocupacional. Sempre des d’una metodologia activa i eminentment pràctica. imaginat.coop

Casal dels Infants
És una entitat social i educativa que, des de 1983, fa costat a infants i joves en risc d'exclusió social. casaldelsinfants.org

Economia del Bé Comú- Girona
Grup local del moviment internacional de l'Economia del Bé Comú, que pretén reorientar el model socioeconòmic actual (basat en la maximització del benefici individual), i enfocar-lo al servei del bé comú. ebcgirona.cat

A Quiet Place 
A Quiet Place és una cooperativa de serveis de comunicació i periodisme. Sorgeix del recorregut professional de les seves fundadores en el sector del reporterisme, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, i de la comunicació per a institucions públiques, projectes i entitats del tercer sector, i empreses. 

Ajuntament de Girona web.girona.cat

...

Les entitats participants de la Comunalitat són:

AAVV de Sant Narcís
És l’associació on s’organitzen diferents entitats i persones del barri i tenen diferents línies de treball. Es col·labora principalment amb la part d’Afers Socials i Comerciants. 

Associació Cultural La Volta
Projecte cultural de proximitat en clau de creació contemporània que, situat al barri de Sant Narcís de Girona, disposa de quatre locals a la plaça de l’Assumpció i una zona enjardinada, recuperats i habilitats per acollir en residència propostes vinculades a l’art, l’artesania, el disseny i la cultura.

AV Can Gibert del Pla
Fundada en 1974, els seus objectius són coordinar-se amb les diferents administracions, realitzar activitats culturals i educatives i unificar i integrar les persones de diferents procedències que hi ha al barri.  

Comerç Santa Eugènia de Ter
Associació de comerciants que acull prop de 60 comerços del barri. L’associació recull la diversitat social i cultural que caracteritza el barri. 

Banc del Temps Pont del Dimoni
Grup de gent que ofereix serveis, coneixements o tasques a canvi del temps de les persones. Es pot considerar una eina de suport mutu. Proposa fomentar les relacions i la igualtat entre diferents estrats econòmics i les diferents entitats del barri. Els seus valors són la integració social de les persones que experimenten aïllament i/o disposen de menys recursos, el foment de les relacions intergeneracionals i interculturals, o la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. 

Salesians Sant Jordi
Promouen obres educatives on s’aplica el Sistema Preventiu de Don Bosco que cerca l'educació integral del jove: centres recreatius, centres juvenils, escoles, parròquies… Però també amb aquell altre tipus de realitats que surten a la trobada dels homes i les dones que ja han iniciat processos de marginalitat: Unitats d'Escolarització Compartida (UEC), Centres Oberts, pisos d'acollida, aules d'estudi, projectes d'inserció laboral, projectes d'acompanyament immigració, etc. 

Espai Jove Güell
Es tracta d’un territori poblat per adolescents i joves disposats a escoltar, orientar i acompanyar altres joves en tot allò relacionat amb la formació, la recerca de feina o els dubtes i dificultats que sorgeixen en el dia a dia. L’objectiu és contribuir a fer que els joves gaudeixen d’una vida sana, autònoma i de qualitat. També ofereixen un conjunt d’activitats i serveis per relacionar-nos i adquirir noves competències i habilitats.