Torna a Comunalitats

Comunalitat del Güell

Comunalitat del Güell
Breu descripció

Projectes de cooperació i ajuda mútua dels barris de Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert del Pla de Girona.

Què treballem?

Treballem per impulsar economies basades en les persones i els vincles comunitaris, potenciant els béns comuns i l’ajuda mútua.

EIXOS DE TREBALL:

Acompanyament amb perspectiva de gènere 

L’àrea que comprèn la Comunalitat compta amb diversitat de grups i xarxes de dones, també hi ha sectors amplis de dones del territori que estan en el marc de l’economia submergida associada a la les cures. 

En aquest àmbit, es treballa per l’enfortiment d’aquestes xarxes i la promoció de la intercooperació per a estabilitzar i crear economia no informal que garanteixi l’accés als drets fonamentals. 

 

Impuls de l’economia local 

Es treballa per l’enfortiment de l’economia local i el petit comerç, el foment de la inserció laboral, l’acompanyament en la formació i la promoció de la cultura de la Comunalitat del Güell. 

 

Territori

El territori de la Comunalitat del Güell compta amb tot l’espai que hi ha entre la llera del Ter i la Sèquia Monar. Espai popularment conegut com “Les hortes”. 

L’espai és una confluència de la Xarxa Natura 2000, hortes privades i públiques i diverses accions de persones que hi caminen o fan activitats. 

En el barri de Sant Narcís hi ha un projecte de ciutat comestible, Menja’t Sant Narcís des del qual es treballa per la promoció d’horts urbans. 

En aquest àmbit temàtic treballem per a la promoció de les xarxes entre els diferents actors i espais i promovem la visibilitat de les hortes periurbanes, urbanes i llurs comunitats.

 

Qui som

La Comunalitat del Güell és un espai format per entitats, veïns/es i iniciatives dels barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de la ciutat de Girona.

El comité activador de la Comunalitat està conformat per:

Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert

És l’entitat que agrupa diferents entitats i associacions dels barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla. La seva seu és a l’Ateneu Eugenienc.

Associació de Veïns de Santa Eugènia de Ter

És l’associació de veïns del barri de Santa Eugènia. Té diferents àmbits de treball i promou diferents iniciatives per la millora de la vida al barri. avstaeugeniadeter.cat

Fundació SERGI

La Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social és una entitat privada sense ànim de lucre que realitza acció social a les comarques gironines. Treballa per a una societat inclusiva a partir de l’acompanyament a les persones, la defensa dels drets, la pedagogia i el treball comunitari. fundaciosergi.org

ASOCOLGI

És una organització sense ànim de lucre. Promou la participació i la integració sociocultural de la comunitat Colombiana. Per aconseguir-ho, l'associació es planteja donar assessorament i assistència a les persones acabades d'arribar, fomentar espais de participació i sensibilització en drets humans, ensenyar les tradicions a través d'activitats (dança, música, documentals, xerrades, tallers, etc.) i desenvolupar i executar plans d'educació intercultural. asocolgi.org

Som Habitat SCCL

És una cooperativa que ofereix estratègies integrals d’hàbitat, a través de l’arquitectura, l’urbanisme, l'enginyeria, la gestió i economia, l’antropologia i sociologia.  Abraçant tot el procés creatiu, participatiu, projectual i constructiu relacionat amb l'hàbitat. somhabitat.cat

 

Les entitats participants de la Comunalitat són:

AAVV de Sant Narcís

AAVV de Sant Narcís és l’associació on s’organitzen diferents entitats i persones del barri i tenen diferents línies de treball. Es col·labora principalment amb la part d’Afers Socials i Comerciants. 

Associació Cultural La Volta

Projecte cultural de proximitat en clau de creació contemporània que, situat al barri de Sant Narcís de Girona, disposa de quatre locals a la plaça de l’Assumpció i una zona enjardinada, recuperats i habilitats per acollir en residència propostes vinculades a l’art, l’artesania, el disseny i la cultura.

AV Can Gibert del Pla

Fundada en 1974, els seus objectius son coordinar-se amb les diferents administracions, realitzar activitats culturals i educatives i unificar i integrar les persones de diferents procedències que hi ha al barri.  

Comerç Santa Eugènia de Ter

Associació de comerciants que acull prop de 60 comerços del barri. L’associació recull la diversitat social i cultural que caracteritza el barri. 

Banc del Temps Pont del Dimoni

Grup de gent que ofereix serveis, coneixements o tasques a canvi del temps de les persones. Es pot considerar una eina de suport mutu. Proposa fomentar les relacions i la igualtat entre diferents estrats econòmics i les diferents entitats del barri. Els seus valors són la integració social de les persones que experimenten aïllament i/o disposen de menys recursos, el foment de les relacions intergeneracionals i interculturals, o la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. 

Salesians Sant Jordi

Promouen obres educatives on s’aplica el Sistema Preventiu de Don Bosco que cerca l'educació integral del jove: centres recreatius, centres juvenils, escoles, parròquies… Però també amb aquell altre tipus de realitats que surten a la trobada dels homes i les dones que ja han iniciat processos de marginalitat: Unitats d'Escolarització Compartida (UEC), Centres Oberts, pisos d'acollida, aules d'estudi, projectes d'inserció laboral, projectes d'acompanyament immigració, ect. 

Espai Jove Güell

Es tracta d’un territori poblat per adolescents i joves disposats a escoltar, orientar i acompanyar altres joves en tot allò relacionat amb la formació, la recerca de feina o els dubtes i dificultats que sorgeixen en el dia a dia. L’objectiu és contribuir a fer que els joves gaudeixen d’una vida sana, autònoma i de qualitat. També ofereixen un conjunt d’activitats i serveis per relacionar-nos i adquirir noves competències i habilitats.

Agenda

Anima’t a participar de la 2a edició del concurs de fotografia de la Comunalitat del Güell. Fes clic als barris!

-