Sessió 2 | Els béns comuns i la relació amb l’estat, amb César Rendueles

Torna a Agenda

Sessió 2 | Els béns comuns i la relació amb l’estat, amb César Rendueles

Xerrada i debat obert

Inscriu-te aquí

Davant d'un escenari de futur en el qual la redistribució de recursos prendrà un protagonisme central, els comuns poden ser exemples de com governar l’escassetat. Tot i així, aquestes pràctiques comunals no estan lliures de contradiccions. Com abordem des d’allò comú la gestió del conflicte i de l’exclusió, en un context que és desigual de partida? O com ho fem per gestionar de forma comunal recursos o infraestructures excessivament tècniques en les que sigui molt difícil i poc atractiva la participació de la ciutadania? Són contradiccions exògenes difícils de resoldre per si soles.

César Rendueles planteja que en aquest escenari d’escassetat i de desigualtat la batalla per allò públic o l'estat és imprescindible. Això no significa assumir que tot ho farà l'Estat, sinó que l'estat és crucial fins i tot per construir alternatives que no són estatals.

En aquesta sessió debatrem la política dels comuns també com una forma d'organització de l'estat i com hauria de ser una aliança clara entre Estat i comuns per a possibilitar la construcció d'alternatives econòmiques descentralitzades, que siguin sostenibles, escalables i al mateix temps que compensin les desigualtats irresolubles de partida.

 

  • A qui va dirigida l'activitat?

Emmarcada en el programa Comunalitats urbanes i dirigida a les persones i col·lectius implicats en les Comunalitats, la sessió serà oberta a qui es senti interpel·lat/da a treballar per la transformació dels territoris des de l'autoorganització.