Torna a Comunalitats

Comunalitat de Poble-sec

Breu descripció

Volem que la Comunalitat esdevingui un espai de cooperació i aprenentatge des d’on poder acompanyar projectes, vincular unes entitats amb altres, facilitar que puguin sorgir iniciatives noves, generar llocs de treball dignes amb els valors del suport mutu i l’economia social i pensar juntes què podem fer amb els recursos que tenim per millorar la vida i el benestar del barri i de les persones que hi vivim.

Què treballem?

Sobirania alimentària i Sobirania energètica

"Transició Ecosocial": Des de la Taula de Transició Ecosocial, acompanyarem el barri cap a la sobirania alimentària i energètica. Farem créixer l'Aula Ambiental Itinerant, portarem el consum responsable a les escoles, impulsarem la comunitat energètica i consolidarem la xarxa d'intercanvi Trocasec.

Referent – Som La Clau – info@somlaclau.org

Cures

Visibilitzarem les xarxes de cures que tenim al barri i generarem espais d'intercooperació des d'on donar suport i dignificar la feina de dones migrades sense papers que treballen cuidant i fent feines de la llar al Poble-sec.

Referent – Més Que Cures - mesquecures@gmail.com 

Ocupabilitat: Inserció Sociolaboral

Promourem l'emprenedoria feminista i amb criteris de responsabilitat social de dones, identitats dissidents i jovent del barri, atenent també a altres eixos de vulnerabilitat social, per millorar les seves condicions laborals a través de formacions, assessories i tallers.

Referent – La Creatura – info@lacreatura.org

Comerç de proximitat: Comerç i Serveis

Treballarem per impulsar la intercooperació entre les entitats de l’economia social i solidària, el comerç de proximitat i les persones autònomes que conviuen al barri, amb una mirada propera als valors de la responsabilitat social.

Referent – Raons -  info@raons.coop

Restauració cooperativa

Contribuïrem a apropar els criteris de l'economia social amb perspectiva feminista i antiespecista als projectes de restauració, i dinamitzarem els projectes de restauració existents fomentant espais on crear vincles, intercanviar coneixements i optimitzar recursos.

Cultura

Partint dels vincles creats a la Taula de Cultura Comunitària i altres espais de gestió col·lectiva, treballarem per enfortir la xarxa i potenciar la cultura de base. Programarem i acompanyarem projectes joves de cultura viva amb perspectiva de gènere i LGTB+.

Referent – Transuctores - hola@transductores.info

Espais comuns i participació

Potenciarem les xarxes de suport mutu existents per aconseguir un barri més resilient i comunitari, impulsant el projecte de la Biblioteca de les Coses i enfortint la iniciativa de Las Espigadoras, dedicada a l'aprofitament alimentari.

Referent – Som La Clau – info@somlaclau.org

Gènere

Acompanyarem processos creatius, d'activisme i d'ocupació que tinguin per objectiu l'empoderament de les dones i identitats dissidents i la lluita contra la feminització de la pobresa. 

Com a eix transversal, treballarem per garantir que la perspectiva de gènere s'inclou a totes les activitats de la Comunalitat per contribuir a la transformació social i econòmica del barri des dels valors feministes.

Referent – La Creatura – info@lacreatura.org

Qui som

El projecte de la Comunalitat Urbana del Poble-sec l’estem tirant endavant entre diverses entitats que fa temps que treballem al barri, cadascuna en els seus àmbits, i compartim espais de trobada i coordinació:

  • Cooperasec
  • La Creatura
  • La Raposa
  • Més Que Cures
  • Raons
  • Som La Clau
  • Transductores

Les entitats que formem part del grup motor de la Comunalitat també treballem per reforçar els vincles amb altres projectes del barri i de la ciutat, així com per fer d'enllaç entre entitats i generar nous espais de col·laboració, amb l'objectiu d'enfortir i fer créixer la xarxa d'iniciatives per la transformació social i econòmica.

Són aquestes: Tictac, Metzineres, Mujeres P'alante, MigreSS, Periferia Cimarronx, Poble-sec Feminista, La Tinta, La Raposa, Somsò batucada, La Eroteca, Aula Ambiental itinerant del Poble-sec, Espigadoras, TrocaSec, Cuidem Montjuïc, MOMU, Cicles la Mundial, Boudaville, Energètix, La Seca, Petit Molinet, Somiatruites, El Horizonte danza, Ecosistemamamas, Blooming Community, El Monstre de Paper, El Arca, La Eroteca, Xarxa de suport mutu, Pla Comunitari, Acompanyament a la Gent gran, Arpilleres, Associació de Hondureños, Dau al Sec, Seisme creatiu, Bibliomusicineteca, Espai Piluso, La Carbonera, Teatre Arnau, Palacio de la Magia, Espai QWERTY, Joves Units de Poble-sec, Centre Cultural Albareda i C.C. Sortidor, Jam circus, Nook, Bar La Raíz, El Menjador de La Base, Bistrot Zumzeig, La Cantina Labcoop, Ca La Rosa, La Deskomunal, Impuls Sants, Guingueta Proa La Mar, La Kantina Migrante,  XAREC...

Agenda