Producció del mapa Barri Resilient del Poble Sec

Torna a Fitxes de bones pràctiques

Producció del mapa Barri Resilient del Poble Sec

Necessitat col·lectiva

La producció del Mapa de transició Ecosocial es el fruit d'un procés d’investigació i participació liderat per l’Associació SomlaClau, on la Taula de Transició Ecosocial del Poble-sec i la ciutadania en general han identificat  les bones practiques de Transició ecosocial al barri del Poble-sec de Barcelona.
 

Objectius i accions

Producció en paper del mapa de la transició ecosocial del Poble-sec, amb l'objectiu de visibilitzar les Bones Pràctiques de Transició ecosocial al barri, aixó com les demandes concretes formulades pel veïnat al llarg de diferents tallers de participació per avançar cap a un barri resilient.
.
Campanya de divulgació del mapa de Transició ecosocial


S’ha engegat una divulgació forta al barri, en diferents actes, a les xarxes i als mitjans de comunicació propis del
barri: premsa ZonaSec i a Radiactius.

Comunitat
  1. Taula de Transició Ecosocial del Poble Sec, Som la Clau, Comunalitat Urbana Poble Sec
  2. Veïnat del Poble Sec, Fira ESS Enredem Poble Sec, Aula Ambienta, 14 entitats de l’àmbit de la Transició ecosocial 

     

Compromís amb les persones, els processos i l’entorn

El mapatge és fruit d’un procés de treball per conèixer com s’organitzen les veïnes i veïns, les entitats i les cooperatives del barri per fer front a la crisi climàtica actual.

Amb aquesta iniciativa hem volgut mostrar les bones pràctiques que impulsen la Transició Ecosocial al Poble-sec des de diferents àmbits del nostre dia a dia: alimentació, energia, aigua, habitatge, espais d’articulació, renaturalització, cohesió ciutadana, conscienciació, sobirania tecnològica, objectes i roba.

Dins dels processos de reflexió i mapatge que hem fet, a banda d’identificar les iniciatives que ja impulsen la Transició Ecosocial al barri, també hem identificat tot el que encara s’ha de construir per ser un barri resilient i fer front a la crisi ambiental.