Sessió 3 | Els béns comuns des de l’autogestió

Torna a Agenda

Sessió 3 | Els béns comuns des de l’autogestió

Taula Rodona i debat obert

Els béns comuns són anticapitalistes per definició i això sovint els ha portat a una confrontació directa amb l’Estat. En la seva llarga trajectòria, aquests processos de reorganització a través del comú han servit per provar noves formes d'organització en un “a fora” de l’Estat, sovint a través de l'assaig i error. No obstant això, a vegades costa veure aquest “a fora” com alguna cosa que realment pugui donar-se en la pràctica i crear models de producció alternatius sense comptar amb l'Estat. 

A partir de l’experiència de projectes autoorganitzats volem posar a debat algunes qüestions com: És possible desenvolupar unes polítiques del comú a través de l'Estat? L'Estat és la negació del comú?  És possible escalar els béns comuns sense el suport d’allò públic? Quina forma hauria de tenir aquesta relació perquè fos virtuosa?

  • A qui va dirigida l'activitat?

Emmarcada en el programa Comunalitats urbanes i dirigida a les persones i col·lectius implicats en les Comunalitats, la sessió serà oberta a qui es senti interpel·lat/da a treballar per la transformació dels territoris des de l'autoorganització.

  • El cicle formatiu

Més info sobre el cicle formatiu Els béns comuns en la transició ecosocial