Sessió 1 | Els béns comuns en la transició ecosocial, amb Yayo Herrero

Torna a Agenda

Sessió 1 | Els béns comuns en la transició ecosocial, amb Yayo Herrero

Com contribuïm a construir polítiques del comú que acompanyin una transició justa? Xerrada i debat obert amb Yayo Herrero, activista ecofeminista.

D'on partirem?

En el context de crisi econòmica múltiple, Yayo Herrero planteja des de l’ecofeminisme que hem de combatre la falsa idea sobre la qual vivim emancipades de la naturalesa, del nostre propi cos i de les altres persones. Som éssers ecodependents –que no podem viure sense els recursos naturals– i interdependents –que tampoc podem sobreviure sense altres éssers humans– i que com a tals entendre que els cossos i la naturalesa són finits.

Aquesta transició ecosocial suposa tot un repte! Amb Yayo Herrero situarem la política del comú com a punt de partida per on començar a repensar la vida i recosir les diferents dimensions de l’economia.

Per què els béns comuns? 

Els béns comuns ens permeten recuperar altres formes de relacionar-nos amb els recursos i la naturalesa a través de pràctiques més democràtiques, inclusives, eficients i sostenibles. Tenen, però, alguns límits o reptes com la seva escalabilitat i la capacitat d’intervenir en una esfera més global, també necessària per combatre les conseqüències de la crisi actual.

Yayo Herrero planteja la importància del paper d’allò públic a l’hora de pensar com recompondre el comú en una escala que superi la local, en estructura i organització dels recursos. Per això, cal repensar ambdues parts –allò comú i allò públic– amb l'objectiu de fer-les encaixar, i així afrontar plegades vers l'horitzó compartit de la transició ecosocial que ens toca afrontar.

  • La sessió

A partir d’aquest marc ens plantegem diferents qüestions que ens ajudin a pensar com, des de la pràctica i els projectes que estem duent a terme des de les Comunalitats i els territoris, contribuïm a construir aquesta política del comú que acompanyi una transició justa.

Xerrada a càrrec de Yayo Herrero seguida d'espai de diàleg obert.

  • A qui va dirigida l'activitat?

Emmarcada en el programa Comunalitats urbanes i dirigida a les persones i col·lectius implicats en les Comunalitats, la sessió serà oberta a qui es senti interpel·lat/da a treballar per la transformació dels territoris des de l'autoorganització.

 

Inscriu-te aquí