Torna a Comunalitats

Comunalitat de Sant Feliu de Llobregat

Breu descripció

La Comunalitat urbana de Sant Feliu de Llobregat potencia la iniciativa solidària i associativa al municipi, fomentant projectes d'ajuda mútua i l'Economia Social i Solidària; connecta les necessitats del municipi amb els reptes de la ciutadania; enforteix el teixit associatiu en pro i benefici de les necessitats de la ciutat; augmenta les cohesions i les relacions entre administració-entitats-empreses-ciutadania del territori. 

També, situa Sant Feliu com a municipi de referència en economia taronja (indústria digital i audiovisual) i impulsa una digitalització vinculada a la tecnologia ètica que promou el procomú, incorporant la tecnologia als processos i a les organitzacions des d'una perspectiva més ètica i social. 

La Comunalitat genera economia d'impacte per al municipi, de forma sostenible i a través de la comunalització dels béns comuns urbans.

Què treballem?

Ocupabilitat

  • EcoMedia: formació en l'àmbit audiovisual per a joves especialment en situació de vulnerabilitat que ofereix millores competencials i d’ocupabilitat.

  • Innovació Educativa: formació de qualitat, pràctica, gratuïta, sense coneixements previs, enfocada a l'ocupabilitat. Aprendre les metodologies de treball i competències digitals més demandades per les empreses del sector.

Comerç de proximitat

Dinamització del teixit comercial i empresarial de proximitat a través de Sant Feliu Ciutat Viva cooperativa

Cultura

  • Tallers al voltant del Documental NO Callarem. Espais per a generar crítica social i consciència política. 

  • Transurbància Sant Feliu és un col·lectiu que es dedica a rastrejar la nostra ciutat des d'un punt de vista artístic, reflexiu i transformador. Exposicions, viatges, mirades diferents de racons de Sant Feliu de Llobregat.

  • Talleriarte - We Tripantu-We Felitu (mediación ritual). Tallers creatius per alumnes de l'escoles d Sant Feliu (PMAE). Busquen desenvolupar la imaginació i la creativitat a través de metodologies artístiques, lúdiques i integrals. En aquestes sessions aprenem sobre la pintura, el dibuix, el collage i les tècniques experimentals enfatitzant en la importància del procés creatiu més que en el resultat final respectant el procés de cada integrant per a què pugui expressar i transformar en un artista potencial.

  • Anuari FET A Sant Feliu: resum d'esdeveniments i notícies de l'any a la ciutat de la revista digital de Sant Feliu de Llobregat.

Esport

Heron eSports Sant Feliu és un centre d'alt rendiment de l'esport electrònic de titularitat publicoprivada, el primer i únic a Europa. És un ecosistema públic i accessible on la població pot practicar aquesta nova modalitat d'esport, sense la pressió de la indústria d'obtenir resultats i rèdit econòmic; per a què tothom pugui gaudir de la pràctica dels eSports de manera sana,  inclusiva, donant suport al talent, la creativitat i ajudant en la formació dels futurs ciberatletas.

Espais comuns i participació

Mapeig de béns comuns a Sant Feliu de Llobregat. Relat audiovisual col·lectiu que visibilitza una altre manera de relacionar-nos amb el territori. Identifica d'iniciatives comunitàries (béns comuns urbans) de Sant Feliu, col·lectivitzant el coneixement d’aquestes i promovent sinergies.

Espai público-comunitari de les entitats populars de SF Llobregat. Les colles de SF són l'exemple més clar d'associacionisme sense ànim de lucre, d'enxarxament i de treball conjunt per a un fi q és la dinamització de la cultura popular de la ciutat i el gaudi de les totes les festes populars de Sant Feliu. Trobar un espai on puguin treballar i reunir-se per a engegar tots els seus projectes és un dels objectius de la Comunalitat.

Sobirania energètica

Projecte Watteco: Innovació social per a la transició energètica. Blockchain i energies renovables per avançar cap a pobles i ciutats sostenibles. El projecte Watteco neix per promoure una transició energètica més democràtica i col·laborativa a Sant Feliu, facilitant la participació ciutadana en la transformació cap a un municipi amb zero emissions.

Qui som

La Comunalitat de Sant Feliu és un Hub concentrador de solucions innovadores per a la dinamització social dels col·lectius de la ciutat (administració pública, teixit associatiu + educació/recerca, ciutadania i el teixit productiu), per a fer-los convergir en un òrgan en format assembleari, horitzontal i solidari, que representi les demandes de la comunitat.

La comunalitat de Sant Feliu de Llobregat, combina projectes audiovisuals, digitals i a la vegada socials i posa al mapa la ciutat de Sant Feliu com a referent en projectes de l’economia taronja amb mirada d’ESS.

El comité activador està conformat per:

l'Ateneu Santfeliuenc, el Fet a Sant Feliu, la Patricia Tamayo i l'Albert Badia (amb el projecte Repositori d'Històries), l'Equip d’Estudi de Mines i Altres Camins de l’Aigua, LLOB, CohesionArt-AFAP, Heron eSports, Sant Feliu Ciutat Viva, el SAD, La Revolta i el Circuit d'Art.

Col·laborador: CineBaix, FETS.

Les entitats participants de la Comunalitat són:

MTK Space, Coopera Sant Feliu, Yaiza de Lamo Silva, Watteco SCCL, Associació la Ludo i Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 

Per més informació visita'ns a www.comunalitatsfll.cat/projectes 

Agenda