Torna a Comunalitats

Comunalitat de Sant Feliu de Llobregat

Breu descripció

La Comunalitat urbana de Sant Feliu de Llobregat potencia la iniciativa solidària i associativa al municipi, fomentant projectes d'ajuda mútua i l'Economia Social i Solidària; connecta les necessitats del municipi amb els reptes de la ciutadania; enforteix el teixit associatiu en pro i benefici de les necessitats de la ciutat; augmenta les cohesions i les relacions entre administració-entitats-empreses-ciutadania del territori. 

També, situa Sant Feliu com a municipi de referència en economia taronja (indústria digital i audiovisual) i impulsa una digitalització vinculada a la tecnologia ètica que promou el procomú, incorporant la tecnologia als processos i a les organitzacions des d'una perspectiva més ètica i social. 

La Comunalitat genera economia d'impacte per al municipi, de forma sostenible i a través de la comunalització dels béns comuns urbans.

Què treballem?

Ocupabilitat

  • EcoMedia: formació en l'àmbit audiovisual per a joves especialment en situació de vulnerabilitat que ofereix millores competencials i d’ocupabilitat.

  • Innovació Educativa: formació de qualitat, pràctica, gratuïta, sense coneixements previs, enfocada a l'ocupabilitat. Aprendre les metodologies de treball i competències digitals més demandades per les empreses del sector.

Comerç de proximitat

Dinamització del teixit comercial i empresarial de proximitat a través de Sant Feliu Ciutat Viva cooperativa

Cultura

  • Tallers al voltant del Documental NO Callarem. Espais per a generar crítica social i consciència política. 

  • Transurbància Sant Feliu és un col·lectiu que es dedica a rastrejar la nostra ciutat des d'un punt de vista artístic, reflexiu i transformador. Exposicions, viatges, mirades diferents de racons de Sant Feliu de Llobregat.

  • Talleriarte - We Tripantu-We Felitu (mediación ritual). Tallers creatius per alumnes de l'escoles d Sant Feliu (PMAE). Busquen desenvolupar la imaginació i la creativitat a través de metodologies artístiques, lúdiques i integrals. En aquestes sessions aprenem sobre la pintura, el dibuix, el collage i les tècniques experimentals enfatitzant en la importància del procés creatiu més que en el resultat final respectant el procés de cada integrant per a què pugui expressar i transformar en un artista potencial.

  • Anuari FET A Sant Feliu: resum d'esdeveniments i notícies de l'any a la ciutat de la revista digital de Sant Feliu de Llobregat.

Esport

Heron eSports Sant Feliu és un centre d'alt rendiment de l'esport electrònic de titularitat publicoprivada, el primer i únic a Europa. És un ecosistema públic i accessible on la població pot practicar aquesta nova modalitat d'esport, sense la pressió de la indústria d'obtenir resultats i rèdit econòmic; per a què tothom pugui gaudir de la pràctica dels eSports de manera sana,  inclusiva, donant suport al talent, la creativitat i ajudant en la formació dels futurs ciberatletas.

Espais comuns i participació

Mapeig de béns comuns a Sant Feliu de Llobregat. Relat audiovisual col·lectiu que visibilitza una altre manera de relacionar-nos amb el territori. Identifica d'iniciatives comunitàries (béns comuns urbans) de Sant Feliu, col·lectivitzant el coneixement d’aquestes i promovent sinergies.

Espai público-comunitari de les entitats populars de SF Llobregat. Les colles de SF són l'exemple més clar d'associacionisme sense ànim de lucre, d'enxarxament i de treball conjunt per a un fi q és la dinamització de la cultura popular de la ciutat i el gaudi de les totes les festes populars de Sant Feliu. Trobar un espai on puguin treballar i reunir-se per a engegar tots els seus projectes és un dels objectius de la Comunalitat.

Sobirania energètica

Projecte Watteco: Innovació social per a la transició energètica. Blockchain i energies renovables per avançar cap a pobles i ciutats sostenibles. El projecte Watteco neix per promoure una transició energètica més democràtica i col·laborativa a Sant Feliu, facilitant la participació ciutadana en la transformació cap a un municipi amb zero emissions.

Qui som

La Comunalitat de Sant Feliu és un Hub concentrador de solucions innovadores per a la dinamització social dels col·lectius de la ciutat (administració pública, teixit associatiu + educació/recerca, ciutadania i el teixit productiu), per a fer-los convergir en un òrgan en format assembleari, horitzontal i solidari, que representi les demandes de la comunitat.

La comunalitat de Sant Feliu de Llobregat, combina projectes audiovisuals, digitals i a la vegada socials i posa al mapa la ciutat de Sant Feliu com a referent en projectes de l’economia taronja amb mirada d’ESS.

El comité activador està conformat per:

MTK Space (El Mecànic Audiovisual SCCL), Associació Sant feliu Film OfficeFETa Sant Feliu - (Sant Feliu Viu SCCL), Centre d'Estudis Comarcals del Baix LlobregatAjuntament de Sant Feliu de Llobregat

Col·laborador: Heron eSports

Les entitats participants de la Comunalitat són:

Sant Feliu InnovaPamela BrionesHeron eSports, Sant Feliu VIU (FET A Sant Feliu), Roger Romagosa/Marta Juventeny (Transurbància Sant Feliu), Fets (Federeació d’entitats tradicionals de Sant Feliu de Llobregat), WattecoBruna Cooperativa AudiovisualSant Feliu Ciutat Viva, Innovació Educativa, Hila Films, Biivisual, La Revolta,  Associació per l’Aprenentatge, la Innovació i el Talent, Seny i ORdre, Déu Comunicació, Ateneu Santfeliuenc.

Per més informació visita'ns a www.comunalitatsfll.cat/projectes 

Agenda