Torna a Comunalitats

Comunalitat de Badalona Sud

Breu descripció

La Comunalitat BDN.sud és una oportunitat per afavorir el desenvolupament comunitari, l’empoderament dels diferents actors del territori i impulsar social i econòmicament els barris de Badalona Sud.

Què treballem?

Habitatge i gestió intercultural de l’espai públic

Através de la inserció sociocomunitària de les persones en situació de vulnerabilitat residencial i foment de la convivència intercultural en l’espai públic. 

Ocupabilitat, comerç de proximitat

Inserció laboral i dinamització econòmica: servei de sensibilització i acompanyament al teixit empresarial i promoció d’un servei d’inserció laboral i ocupació col·lectiva, així com la creació de xarxes d’economia social d’intercanvi de temps i tasques.

Escolarització i èxit educatiu 

Amb la promoció d’espais d’acompanyament educatiu per infants i joves, dinamitzant activitats educatives en l’àmbit sociocultural i de lleure educatiu.

Qui som

Fundació Badalona Capaç

La Fundació Badalona Capaç vetlla per la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. Treballen des del reconeixement individual de la persona, garantint els suports necessaris en el camí cap a la millora de la seva qualitat de vida en la defensa dels seus drets.

Gramagraf

Gramagraf és una impremta fundada com a cooperativa l’any 1985 a Badalona. Fomentem la cultura i la política per a la igualtat de gènere i treballem tenint en compte el creixement sostenible.

Plataforma Som Sant Roc

La Plataforma Sant Roc Som Badalona és actualment el col·lectiu referent a Badalona en la lluita pel dret a l'habitatge. Atenen a persones, majoritàriament famílies vulnerables, que viuen sota l'amenaça d'un desnonament. Amb 10 anys de presència en el territori, units al teixit veïnal i associatiu del barri, han participat en diferents activitats dels moviments socioculturals.

Ajuntament de Badalona

L'Ajuntament de Badalona, a través del servei d'Impuls Municipal de la Promoció de l'Ocupació, dissenya, promou i gestiona els recursos destinats a la millora de l'ocupabilitat de Badalona.  

ENTITATS PARTICIPANTS

La Sargantana Cooperativa: 

És una cooperativa que treballa des d’una òptica de vinculació amb l’entorn i el territori, de compromís amb Badalona. Posen en marxa iniciatives en tots els àmbits: culturals, comercials o econòmiques que ajudin a visualitzar, dignificar i revitalitzar el territori. 

Fundació Ateneu Sant Roc

La Fundació Ateneu Sant Roc promou diferents projectes educatius, culturals, socials i de lleure, adreçats als infants, joves i adults del territori, tot incidint de manera especial en els col·lectius en risc social.

Fundació Sique!

La Fundació Sique! ofereix suport i serveis perquè les persones amb diferents capacitats intel·lectuals desenvolupin les seves habilitats i assoleixin la màxima autonomia, qualitat de vida i benestar.

Centre Ocupacional Cointegra

El Centre Ocupacional Cointegra acompanya a les persones adultes amb discapacitat intel·lectual i del Desenvolupament (DID) en la construcció dels seus projectes de vida potenciant al màxim les seves capacitats i tenint en compte els suports necessaris per a la consecució de les seves fites.

Agenda