Cicle de xerrades i tallers sobre energia i autoconsum

Torna a Agenda

Cicle de xerrades i tallers sobre energia i autoconsum

VICOOP Energia, la comunitat energètica de Vic, organitza un cicle de xerrades i tallers sobre energia i transició energètica justa. L’objectiu és apoderar la ciutadania, dotant-la de formació, informació i eines de debats sobre energia i autoconsum en el marc d’algunes de les línies de treball tant de VICOOP com de la Comunalitat de Vic, que està acompanyant la comunitat energètica en la seva arrencada.

La primera de les xerrades serà aquest dijous, i tindrà un especial interès per a la ciutadania, ja que s’hi parlarà sobre el mercat elèctric i la factura de la llum, una qüestió per a la qual dotar-se d’informació pot ajudar en el millor coneixement del sector i l’optimització del consum i del cost de l’energia. La xerrada, que es farà a 2/4 de 7 del vespre a la Biblioteca Pilarín Bayés, anirà a càrrec del Grup Local de Som Energia. També aquesta setmana es farà aquest dimarts a les 6 de la tarda un taller d’estalvi energètic al centre cívic Can Pau Raba a càrrec del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Vic.

El cicle s’allargarà fins al mes de novembre i tocarà altres qüestions com l’autoconsum compartit (és la segona xerrada, del 20 de juliol), la pobresa energètica o la mobilitat sostenible, qüestions en les quals VICOOP pensa posar especial èmfasi en els pròxims mesos i anys. El cicle es fa en col·laboració amb entitats i institucions que estan treballant en qüestions com l’energia, el medi ambient, la defensa del territori, la mobilitat o les desigualtats socials. Entre altres, participen en el cicle Som Energia, Osona Energia, la plataforma Per una Plana Viva, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic o la Biblioteca Pilarín Bayés. 

Un projecte perquè tothom pugui beneficiar-se d’una transició energètica justa

VICOOP Energia és la comunitat energètica nascuda de la iniciativa conjunta d’associacions veïnals de Vic amb l’objectiu de generar projectes que impulsin una transició energètica justa a la ciutat, eliminant les barreres econòmiques i socials d’accés a les energies renovables a través de l’autoconsum compartit. Però també apostant per una reducció del consum energètica a través de la rehabilitació d’habitatges o repensant l’ús del vehicle privat i la mobilitat a la ciutat i a la comarca. 

Però VICOOP també vol ser un espai d'aprenentatge compartit sobre l’àmbit energètic per apoderar la comunitat mitjançant l’autoorganització i la participació directa per generar els canvis necessaris per abordar l’emergència climàtica. És en aquesta línia que s’organitza el cicle de xerrades i tallers des d’ara i fins a finals d’any. Objectius, aquests, també alineats en els eixos de treball de la Comunalitat de Vic.

Actualment, VICOOP està treballant en l’elaboració d’un primer projecte energètic d’autoconsum compartit amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en teulada que puguin proporcionar fins a 1kwh a unes 200 llars de Vic. 

VICOOP Energia és una cooperativa de consumidores i usuàries i, per tant, pot participar del projecte qualsevol persona veïna de Vic que hi tingui interès. La informació per fer-se’n sòcia es pot consultar al web www.vicoop.cat. També es poden fer consultes per whatsapp al 621 14 68 25, al correu electrònic informacio@vicoop.cat o presencialment a l’Espai veïnal El Pont, a la rambla Tarradellas, 13, els dijous de 4 a 7 de la tarda.