Torna a Comunalitats

Jacaranda

Breu descripció

L’objectiu de la Jacaranda és generar espais de cooperació, aprenentatge i innovació en l’àmbit de l’economia urbana i de proximitat. Volem acompanyar a la creació de nous projectes d’ajuda mútua i a l’impuls dels ja existents, tot dinamitzant i donant a conèixer els béns comuns urbans i els agents socioeconòmics estratègics de la comunalitat. 

Què treballem?

Cultura (lliure, comunitària, antiracista i feminista): volem apropar-nos a una cultura transformadora i disruptiva, enfortir la identitat local, el patrimoni i la història de la ciutat, promocionar la interculturalitat i el feminisme i repensar l’espai públic i la participació ciutadana a través de la cultura.  

Ciutat sostenible i economia de proximitat: ens enfoquem a impulsar la participació ciutadana, generar iniciatives econòmiques dins de l’ESS i crear xarxes d’intercooperació entre les entitats del territori.  

Cohesió social i igualtat d’oportunitats: aspirem a sensibilitzar en l’antiracisme i la interculturalitat, a fomentar les cures, el suport mutu i el sentiment de pertinença envers el municipi i a impulsar la inclusió de les veus minoritàries.

Qui som

Associació La Bentrobada: l’associació neix amb la voluntat d’impulsar el comerç de proximitat i l’Economia Social i Solidària a Cornellà, sent l’espai de relació i diàleg de les entitats l’ESS a Cornellà. 

Ateneu La Nau: l’Ateneu La Nau és una entitat sense ànim de lucre que vol esdevenir un espai de trobada, de cultura alternativa, de participació ciutadana i de lluita feminista, antiracista i antifeixista a Cornellà.

Economat La Guilla, SCCL: La cooperativa neix amb l’objectiu d’impulsar el consum responsable, saludable, respectuós amb l’entorn, just i comunitari, a través d’una botiga de venda de productes agroecològics de proximitat i a granel. 

Fundació La Bastida: La Fundació La Bastida té com a objectiu impulsar projectes de l’Economia Social i Solidària, així com enxarxar el teixit associatiu i cooperativista del territori. Els seus eixos de treball són la transició ecosocial, l’empoderament col·lectiu i el foment del cooperativisme. 

Pati Blau Llibres: Llibreria cooperativa que treballa per al foment de la cultura i el pensament crític a través de la lectura com a elements transformadors de la societat. El seu fons és generalista però incideix molt en la Literatura Infantil i Juvenil, en feminismes i LGTBIQ+. A més a més, treballen per a l’impuls del cooperativisme i el comerç de proximitat a Cornellà. 

Agenda