Torna a Comunalitats

Barris Futurs

Breu descripció

La Comunalitat urbana Barris Futurs som una iniciativa comunitària de l'economia cooperativa i associativa de Terrassa

El nostre objectiu és enfortir la xarxa socioeconòmica local i promoure noves iniciatives que emergeixin de l'economia del suport mutu i la col·laboració entre veïnatge, teixit comercial i altres projectes col·lectius.

Acompanyem projectes que participen de xarxes de suport, incloent-hi iniciatives comunitàries d'energia, cures i consum. Per aconseguir-ho treballem tres eixos: #CiutatDemocràtica, #CiutatEcosocial i #CiutatCultural.

Qui som

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per diverses entitats de l'Economia Social i Solidària de la ciutat

Prodis

Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (PRODIS) és una entitat d’iniciativa social de més de 60 anys d’experiència, sense ànim de lucre, destinada a l’assistència i la promoció integral de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral, centrada prioritàriament a Terrassa i la seva comarca natural.

Associació Llibreria Synusia

És una llibreria sense ànim de lucre dins de l'economia social i cooperativa de Terrassa. Aposta per noves formes de diàleg i intervenció en el teixit de la ciutat. Per a això proposa i genera continguts a través del catàleg de llibres com des de la programació i formació que ofereix.

Communia SCCL 

Communia és una assessoria tecnològica que ofereix serveis de desenvolupament web, streaming multimèdia, formació, sistemes informàtics, i estratègies P2P.

AdHoc

Va iniciar la seva activitat l’any 2010 treballant el disseny des de les sinergies, amb un grup de 5 dissenyadores que apostàven per treballar tots els projectes conjuntament; disseny gràfic, disseny d’interiors i disseny industrial. Recursos compartits per crear projectes molt creatius amb un nou concepte del disseny: aquell que ajudava a reutilitzar i recuperar, promovent la sostenibilitat i la coherència també econòmica. El retorn a l’artesania, a l’aprenentatge i la recuperació de tècniques i materials.

El Corralito

El Corralito CCA és un centre de creació artística constituida com associació l'any 2027.  El projecte es basa en facilitar la participació col·lectiva entre diferents artistes de la ciutat, per tal d’articular i enfortir el teixit cultural i artístic. Desenvolupa la seva activitat posant les persones i la seva capacitat d’intervenir com a protagonistes, amb la intenció de transformar les dinàmiques socials i culturals. De manera autogestionada, han aconseguit oferir un circuit alternatiu als serveis artístics i culturals de la ciutat.

ENTITATS PARTICIPANTS

Associació Ateneu Candela

L'Ateneu Candela és un centre social de Terrassa (Barcelona), un espai obert a la ciutat i a la seva gent, un punt de trobada d'iniciatives ciutadanes, d'activitat i de producció de cultura i de comunitat. Som un lloc a la ciutat per a la conquesta de nous drets socials. Un centre social de codi obert, node d'una àmplia xarxa de persones i centre socials. Defensem les nostres vides. Apostem per la defensa de les qüestions comunes.

Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament es va adherir al programa Municipi Cooperatiu impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, el 2014. Té una Regidoria d’Economia Social i el Consell Municipal d’Economia Social i Solidària, format per l’alcalde/ssa o regidor/a que es delegui, empreses i entitats de l’ESS i pels grups municipals.

Districte Zero 

Projecte col·lectiu entre projectes socioeconòmics de caràcter cultural majoritàriament que es situa entre els carrers Vint-i-dos de Juliol, del Nord, de la Rasa i la Rambla Ègara, una zona de petites naus industrials i cases d’estil modernistes on molts projectes socials hi han anat a parar.

Associació veïns i veïnes de Sant Pere 

Associació veïnal del barri de Sant Pere que gestiona l’equipament públic del Centre Cívic de Sant Pere amb diversitat d’oferta d’activitats i allotjament i gestió del Punt Lila.

La Natural Comunicació

La Natural és una cooperativa de comunicació i disseny gràfic que treballa sota els valors de la responsabilitat, la transparència i la cooperació a través de la Creativitat, el llenguatge interseccional i els principis socials i solidaris.

Agenda