Què mengem? Alternatives comunitàries per a una producció i consum sostenibles
Quarta i última de les xerrades del cicle ‘Produir, consumir, decréixer a Manresa’ per parlar dels efectes negatius del model de producció i consum capitalista i extractivista actual.
En la darrera de les trobades del cicle coneixerem com funciona el sistema alimentari i com podem implicar-nos en promoure un model més beneficiós per a la nostra salut, per l’economia local i per a la conservació del media ambient.
Amb Ana Pardo d’Arran de Terra coneixerem aquesta cooperativa que treballa per la transició agroecològica des de diversos àmbits: fomenten la producció ecològica i el consum de proximitat, la cohesió territorial i social, la justícia social i ambiental, i la conservació dels ecosistemes i els recursos naturals. D’aquesta manera, volen donar resposta a alguns dels principals reptes als quals han de fer front actualment tant la pagesia com les societats locals en conjunt.
Amb Joan Sans de la Xarxa Horts Socials i Comunitaris de Manresa coneixerem com funciona aquesta unió promoguda per la Comunalitat de Manresa i que agrupa l’hort La Corretjola, l’hort de Santa Clara, els horts Inspiració, l’hort de les Escodines, l’hort Utopia, l’hort d’en Jaume, els horts de la Culla i Activa’t a l’hort.
Es tracta d’un espai compartit per entendre els horts socials i comunitaris no només com a ús de solars o terrenys en desús on crear oasis de vida i garantir el consum de fruita i verdura de km0, sinó també un espai per promoure l’alimentació sostenible, els hàbits saludables i, en definitiva, alternatives econòmiques de proximitat.