Cicle Collserola Elabora
La Comunalitat Urbana de Sant Cugat, anomenada La Transformadora de Collserola, organitza el cicle Collserola Elabora per donar a conèixer diversos projectes d'elaboració de productes locals, creats amb criteris ètics, socials i sostenibles.
En els últims anys, la serra de Collserola s'ha convertit en un indret de generació de nous productes i de consolidació d'altres. Però més enllà d'aquest creixement, la característica destacable d'aquesta situació és que molts d'aquests s'han creat a base de valors com la inclusió social, l'ecologisme i l'arrelament al territori.
És per això que des de La Transformadora de Collserola organitzem un cicle per donar a conèixer i promoure els valors de 3 d'aquestes iniciatives.
Visita a La Florestina. Dissabte 18 de novembre a les 12 h. Sant Cugat del Vallès (C/Quadra de Canals, 5)
Dedicada a la producció de cervesa artesana, La Florestina ha creat juntament amb La Rural de Collserola una cervesa 100% de Collserola. A la visita, podrem elaborar la primera tongada d'aquestes cerveses, visitar l'obrador on es produeixen i gaudir d'un vermut musical.
Visita a FILGUT Kombutxa. Dijous 23 de novembre a les 18 h. Sant Cugat del Vallès (C/Orient, 32)
Aquesta iniciativa es caracteritza per produir kombutxa ecològica, fermentada de manera artesanal i amb tirades petites per assegurar la qualitat de la beguda, així com el respecte a l'entorn.
Visita al Taller Jeroni de Moragas. Dimecres 29 de novembre a les 17.30 h. Valldoreix (Av. Villadelprat, 79).
Jeroni de Moragas és una cooperativa especialitzada en inclusió social i laboral de persones amb diversitat funcional intel·lectual, malaltia mental i transtorn de l'espectre autista. A la visita coneixerem el seu obrador on fabriquen galetes i tindrem l'oportunitat de gaudir d'una taula de diàleg amb la cooperativa Tres Cadires.
Més enllà d'aquestes tres visites, també presentarem el Catàleg de productes de Collserola, un projecte impulsat per La Transformadora que vol apropar els diversos projectes productius de la serra a negocis de restauració i comerços, així com ciutadania, per tal de promoure els productes ecològics i locals. La presentació tindrà lloc dissabte 25 de novembre a la Plaça Octavià (Sant Cugat).