UPA: Cultura comunal i compromesa

La Universitat Popular Autogestionada (UPA) neix de la necessitat de generar un espai de recerca i d’aprenentatge autònom per la creació i producció col·lectiva de pensament crític, com a vector de transformació social.
El projecte parteix inicialment d’una proposta de La Ciutat Invisible i La Comunal, en col·laboració amb diferents complicitats de persones i col·lectius: comissions de formació, cooperatives, espais autogestionats, ateneus, associacions amb les quals comparteix una àmplia trajectòria.
El seu objectiu principal és generar un espai de recerca i d'aprenentatge autònom per la creació i producció col·lectiva de pensament crític, per arribar a articular una caixa d'eines col·lectiva, distribuïda i en xarxa per a l'aprenentatge compartit com a vector de transformació social.
1. Grup motor
2. Veïnat i alumnat
3. Organitzacions del barri
1. La Ciutat Invisible
2. La Comunal
3. Persones i col·lectius
5. Cooperatives
6. Espais autogestionats
7. Ateneus
8. Associacions
Moviments socials del barri i de Barcelona.
Treballadores de la cultura, col·laboradores docents, sòcies i persones en general que participen de la xarxa associativa de la ciutat.
L'UPA neix amb la vocació d'esdevenir una estructura totalment oberta i gestionada d'una manera assembleària, horitzontal, clara i transparent, organitzada de forma cooperativa i sense ànim de lucre.
Emplaçat a l'espai autogestionat de La Comunal, articula el teixit associatiu al de Sants.
El projecte és en si mateix una proposta d'intercooperació i enfortiment de la xarxa cultural i política del barri. Especialment amb llibreries i editorials com Descontrol i La ciutat invisible.
Per la seva experiència en organització del treball i intercooperació el projecte és sostenible en el temps i reproduïble segons les característiques situades d'altres contexts.