L'Alternativa de Manresa

Torna a Fitxes de bones pràctiques

L'Alternativa de Manresa

Necessitat col·lectiva

El projecte neix fa 31 anys amb l'objectiu d'oferir activitats festives, culturals i politicament crítiques, interessants per la gent jove de Manresa durant la festa major de manera autogestionada i alternativa a la proposta de l'ajuntament. També per ajudar a finançar la repressió contra el moviment independentista d'esquerres.

Objectius i accions

Actualment, treballem per fer possible una festa major alternativa autogestionada a finals d'agost que dura més d’una setmana, amb cercatasques, xerrades, tallers, sopars populars, pregó alternatiu, actuacions de música, dansa, teatre i cultura popular i la crema de la falla, en una plaça que vol ser un aparador de les lluites que es duen a terme durant l’any a la ciutat i un reflex de l’eix temàtic sobre el qual gira cada edició, com han estat l’antifeixisme, la defensa del territori, la memòria històrica, l’anticapitalisme o el feminisme.

Comunitat

Ara mateix hi participen 15 persones voluntàriamen
 

Governança

Flexibilitat horària, formació interna, espais de cures, espais de negociació col·lectiva, protocols d'agressió sexista, repartiment de tasques domèstiques, mediació de conflictes, espais de cohesió interna, espais lúdics. 

Arrelament i compromís territorial

L'Alternativa actua una mica com a "xarxa" en si ja que la majoria de col·lectius del moviment popular hi participen