Horteres, Ca la Dona

Torna a Fitxes de bones pràctiques

Horteres, Ca la Dona

Necessitat col·lectiva

És un espai col·lectiu només per dones, lesbianes i trans. Volen fer un espai d’acollida i agradable. La finalitat és autoconsum i també amb la finalitat de tenir una coberta per estalviar sobre tot en l'estiu.
És un grup de dones de la casa que tenen aquest espai com a lloc de trobada, inclusiu a nivell d’edat i gènere.

Objectius i accions

Generar consciència entre les persones usuàries però també entre el veïnatge, ja que l’hort hi és al terrat de l’edifici i és replicable en altres edificis de la zona.  S'ha creat el seu propi banc de llavors que comparteixen/intercanvien amb altres horts urbans: Pou de la Figuera i La Barceloneta.

Comunitat

Actualment són un grup de 20 persones. Ha hagut un canvi de perfil de les persones que ve-nen a l’hort: gent implicada en l’hort però no en altres grups de Ca la Dona, possiblement perquè no volen implicar-se en altres debats però si els agrada el lloc acollidor que és l’hort.
Pot formar part dones, lesbianes i trans de qualsevol lloc (com en el conjunt de Ca la Dona).

Arrelament i compromís territorial

Treballen en l’ajuda mútua entre projectes d’horts urbans i la creació d’aquest banc de llavors entre diferents projectes iguals que és un principi irrenunciable pel compromís que tenen com a feministes per la sobirania alimentària.

Imatge: Facebook
Intercooperació i desenvolupament econòmic

Cerquen que el manteniment i renovació del l'hort sigui de la forma més coherent possible amb la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària.
Tenen necessitats econòmiques com és la renovació de l'hummus i costa de justificar amb les subvenciones que rep Ca la Dona. 

Imatge: Facebook
Impacte i replicabilitat

Constitueix una coberta verd a Ciutat Vella i és perfectament replicable en altres edificis.
Valoren que ha sigut un aprenentatge molt horitzontal, sense tensions, obertes als errors que quan han hagut l’ha pres com una oportunitat d’aprenentatge. 
És difícil de mantenir sense recursos econòmics perquè s'ha de renovar la capa d'hummus cada any i a més és temps. Però és perfectament replicable a altres edificis de Ciutat Vella.