FESTIVAL ESPERANZAH

Torna a Fitxes de bones pràctiques

FESTIVAL ESPERANZAH

Necessitat col·lectiva

El somni del festival Esperanzah neix l'any 2007, de la mà de GATS (una entitat social del barri de Sant Cosme) i inspirat en el festival homònim de músiques del món de Floreffe, a Bèlgica. Amb la idea de crear un espai de cultura transformadora per a totes les edats, gèneres i condicions.

Manu Chao dona el tret de sortida en 2008.

Des de llavors i fins al dia d'avui continuen treballant problemàtiques socials que necessiten solucions, des de l'economia social i solidària, des de l'alegria, construint alternatives al capitalisme salvatge.

 

Comunitat

L'Esperanzah és un festival cooperatiu format per una gran xarxa de persones, col·leectius i entitats. 

Governança

Un model horitzontal i democràtic, sense ànim de lucro, que treballa a contracorrent per a mantenir viva la cultura anticapitalista.

Arrelament i compromís territorial

Les entrades de l'Esperanzah són un donatiu que va 100% destinat a projectes que contrueixen un món  més just, solidari, sostenible i regeneratiu.

Intercooperació i desenvolupament econòmic

El Festival ha assolit crear un ecosistema local d'economia social i solidària amb més de 75 iniciatives que generen més de 240 llocs de treball. 

Entre d'altres:

- ACOMPANYANT EN LA COOPERATIVIZACIÓN GRUPS

Estem transformant el món de la cultura. Promovent l'economia social i acompanyant en la cooperativizació amb grups com les Balkan Paradise Orchestra, Maruja Limón, Txarango, i moltes més.

- ESPAIS I BARRES LLIURES DE CAPITALISME

Fent xarxa i coimpulsant el projecte de Les Contrabandistes, perquè nosaltres i tot el sector cultural pugui gaudir d'espais lliures de capitalisme amb la nostra pròpia cervesa, Barres i infraestructures. 

- ENTRADES LLIURES DE CAPITALISME

Creant eines pel bé comú com Ticketic. Una cooperativa sense ànim de lucre que gestiona les comissions de la venda d'entrades amb transparència i responsabilitat, ajudant a diferents projectes d'economia social i solidària.

- CONSTRUINT LES ALTERNATIVES

Canviant les regles de la nostra societat impulsant iniciatives com: Som connexió, una telefonia per a tots, sense ànim de lucre.

- TREBALLANT PER A CANVIAR-HO TOT

Promovent iniciatives que fan història. Convertint-nos, en 2018, en el primer festival a programar un cartell 100% femení (incloent equips tècnics i de seguretat) amb més de 40 artistes de la mà del col·lectiu Art Muhé i Amparo Sánchez.

- 15 ANYS DE CULTURA TRANSFORMADORA

15 anys d'Esperanzah. Construint ponts entre la cultura i les necessitats del barri de Sant Cosme i del món.

 

 


 

Compromís amb les persones, els processos i l’entorn

Les entrades de l'Esperanzah són un donatiu que va 100% destinat a projectes que contrueixen un món  més just, solidari, sostenible i regeneratiu.