Ecoxarxa del Bages
L'Ecoxarxa del Bages va néixer de veïns i veïnes de la comarca que volien crear un nou sistema econòmic més just, transparent, participatiu, sostenible, basat en el comerç local, l’ajuda mútua i l’autosuficiència col·lectiva.
Som una xarxa oberta de persones, col·lectius i petites empreses del Bages i Moianès que volem cobrir les nostres necessitats localment, a través de l'intercanvi directe o de l'ús d'una moneda social pròpia: l’hora, amb símbol ℏ. Obrim el Punt d'Intercanvi els dimarts a la tarda a l'Ateneu la Sèquia i organitzem els mercats de l'Estraperlo.
Els participants habituals a l'assemblea són 25 persones
Hi ha 448 comptes oberts a l'Ecoxarxa, incloent comptes col·lectius.
L'Ecoxarxa fa formació interna, té espais de negociació col·lectiva, de mediació de conflictes, espais de cohesió interna, espais lúdics i pla d'acollida per a persones nouvingudes al projecte.
Formem part de l'Ateneu popular La Sèquia, Xarxa d'Economia Solidària, Festa Major Alternativa de Manresa, i la trobada estatal de monedes socials i complementàries.
Dedicació d'una tarda setmanal: 3 persones, per obrir un espai on comprar productes bàsics, locals, artesans i ecològics en moneda social al punt d'intercanvi.
El projecte ha sabut trobar la seva cabuda en l'economia comunitària satisfent les necessitats de la població (alimentació, roba, llibres...) situant aquestes al centre, i no l'economia. Fent xarxa, no només entre el veïnat, sinó també entre productors.